Sayın Adnan Oktar'ın 18 Nisan 2017 tarihli sohbetinden önemli başlıklar

ETİKETLER:

A9 TV, 18 Nisan 2017

 

(Cumhurbaşkanı Erdoğan referandum sonrası Turgut Özal, Adnan Menderes ve Necmettin Erbakan’ın anıt mezarlarını ziyaret etti. Eyüp Sultan’da şükür namazı kıldıktan sonra, Fatih Sultan Mehmet türbesinde Kuran okudu.)

Helal olsun Tayyip Hocam’a. Tayyip Hocam aslan, samimi olduğu için Allah yardımcı oluyor. Ama modernliğe çok önem versin. Kaliteye çok önem versin, sanata çok önem versin. Sahil kentler de o zaman destekler. Bak sahil ve büyük şehirler çok hayati. Bütün sorun kalite; kalite, sanat, neşe, sevgi ve kadınlara gösterilen tavır. Tayyip Hocam elinden geleni yapıyor. Ama çok daha mükemmel ataklar yapılabilir. Özellikle dekolte hanımlara karşı muazzam bir tavır var. Bazı vatandaşlarımız şımarmış durumdalar. Yani hükümetin kendi kafalarında olduklarını düşünüyorlar. Konuşturuyoruz, görüyorsunuz bir kısmını. Bu çok riskli. Türkiye modern bir ülke. Kaliteye, sanata, estetiğe önem veren bir ülke. Bunu kanırtmak doğru değil. Tayyip Hocam’a o konuda destek olmak lazım, yardımcı olmak lazım.

 

Ayet Açıklamaları

Hud Suresi 93’te Cenab-ı Allah diyor ki; “Ey kavmim, bütün yapabileceğinizi yapın;” yani din karşıtları “şüphesiz, Ben de yapacağım. Kime aşağılatıcı azab gelecek ve yalancı kimdir, yakında bileceksiniz. Siz gözetleyip durun, Ben de sizinle birlikte gözetleyeceğim.” Yakında İslam’ın lehine çok güzel haberler alacağız. Kuran’ın haberlerini insanlar görüp duyacaklar.

Mülk Suresi 29’da Cenab-ı Allah; “De ki: 'O (Allah) Rahman olan (esirgeyen koruyan)dır; biz O'na iman ettik ve O'na tevekkül ettik. Artık kimin açık bir sapmışlık içinde olduğunu pek yakında bileceksiniz.” Hz. Mehdi (as)’a da öyle sapmışlık iddiası olacaktır. O da kimin sapmışlık içinde olduğunu ilerde onlara gösterecek. Hükümete karşı da tavır aldılar görüyorsunuz bazı tipler. Ama Allah’a, dine sevgisinden dolayı tavır alıyor, o çok önemli. Siyasi nedenler ben ona bir şey demem. Ama Allah’ı dini sevdiği için tavır alması korkunç, çok büyük bir vicdansızlık.

Enam Suresi 67’de Cenab-ı Allah; “Her bir haber için 'kararlaştırılmış bir zaman (müstakar)' vardır. Siz de bileceksiniz.” Yani Hz. Mehdi (as)’ın çıkışı için, İsa Mesih’in inişi için kararlaştırılmış bir zaman var. Siz de bunu bileceksiniz diyor Allah. Kararlaştırılmış bir zaman kaç yılındaysa o yılda çıkıyor.

Yine Sad Suresi 88’de şeytandan Allah’a sığınırım; “Gerçekten onun haberini bir zaman sonra öğreneceksiniz. İsa Mesih’in nüzulü, Hz. Mehdi (as)’ın çıkışı, İttihad-ı İslam insanlar bunu görüp duyacaklar. Bak gerçekten öğreneceksiniz diyor bir zaman sonra.

Tekasür Suresi 3 ve 4’te şeytandan Allah’a sığınırım; “Hayır; ileride bileceksiniz. Yine hayır; ileride bileceksiniz.” Diyor Allah. İleri ne demek? Ahir zamanda. Ahir demek ileri demektir ileri. Ahirinde, ilerisinde.

 

(Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı konuşmada evet diyen tüm vatandaşlara teşekkür ettikten sonra, hayır oyu verenlere hitaben şunları söyledi; “Şayet partisinin veya kurumunun tercihi evetten yana olduğu halde kendisi farklı oy kullanan vatandaşlarımız varsa onları da anlayışla karşılıyoruz. Bu durum sadece bizim onlara anayasa değişikliğini yeterince ifade edemediğimizi gösterir” dedi.)

Doğru söylüyor. Tabii ben bunu hep söyledim. Dedim ki yani sürekli evet evet diye afişlere gerek yok. Teknik açıklayın, milletimiz çok aklı başında dedim. Dünyanın parasını harcadılar. Ne gerek var? Teknik açıklayın. Makul insanlar topluluğu milletimiz. Anlatırsın ikna olur. Neyse artık olmuş bitmiş.

 

“O gerçekleşecek olanı sana bildiren nedir? Elbette gerçekleşecek olan” diyor Hakka Suresi. Hakikat diye geçiyor. Elbette gerçekleşecek olan hakikat sana bildiren nedir? İşte Hz Mehdi (as)’ın zuhuru, İsa Mesih’in zahir olması Kuran’da bu çok manidar böyle bir hükmün geçmesi. Hakka Suresi 2; Nedir o muhakkak gerçekleşecek olan?” Hakikat; nedir o hakikat diyor Allah. Ma; nedir? Elhakkatü. Şeytandan Allah’a sığınırım. “O büyük vaka nedir?” Diyor. “Vaat edilen” diyor. Mürselât Suresi 7. Ayet, “Şüphesiz, size vaadedilen gerçekleşecektir.” Mehdiyet’e işaret. İsa Mesih’e işaret.

 

1335 Tarihinin Sırrı

Tevrat’ta 1335 tarihi açıkça veriliyor, 1335 açıkça. Özel yer ayrılmış 1335’te diyor. Çok garip. Rus devrimi başlamış 1335’te. Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği kurulmuş. Roma’nın hanedanlığı 300 yıllık egemenliği sona ermiş. Kudüs Osmanlı Devleti’nin elinden çıkmış Kudüs, Kudüs-ü Şerif. Amerika Birleşik Devletleri 1. Dünya Savaşı’na katılmış. Birleşik Krallık yani İngiltere Bağdat’ı ele geçiriyor. Anzaklarla yani İngiliz derin devletinin desteklediği diyelim Anzaklarla Osmanlı savaşa giriyor. Thomas Edward Lawrence liderliğindeki Araplar Akabe’yi ele geçiriyorlar. Ama Rus devriminin başlaması çok manidar. Ki deccaliyetin mühim bir atağı o. Ama Tevrat’a şaşırdım 1335 diye tarif etmesi. Ben şu ana kadar bir tek yerde rastladım. Onda da net tarih vermiş. Kudüs’ün ele geçirilmesi de,  Müslümanlardan alınıyor, Osmanlı’dan alınıyor 1335 diye açıkça tarih var.

 

Sevgisizlik Oldukça Yaygın. Farklı Düşünceden Partiden Olunca Birbirlerine Nefret Duyup Bunu Normal Karşılıyorlar. Bu Sevgisizlik Düzelecek

Türkiye’de sevgisizlik biraz yaygın. Yani MHP’li olursun suç olur. Adam bela olur çocuğuna. AK Partili olur, evlatlıktan reddeder. CHP’li olur evlatlıktan reddeder, nefret eder ailesi falan. Sevgisizlik yaygın. Kemal Kılıçdaroğlu’na akıl almaz laflar ediyorlar. Tayyip Hoca’ya. Sayın Bahçeli’ye. Görüyorsunuz, Bahçeli’ye MHP’liler bile çok çirkin laflar edenler var. Bu sevgisizlikten kaynaklanıyor. Buna itibar etmemek lazım. Bunların hep düzelecek. Resulullah (sav)’a da sevgi duymayanlar vardı, çok sevenler de vardı. Sen sevenlere bak. Bizim dostlarımıza bak. Onlar yeterli.

Sevgisizlere sevgiyi öğreteceğiz. Adama sor “kimi seviyor?” Hiç kimseyi sevmiyor zaten. Anasını sevmez. Babasını sevmez. Sorun adamlara “kimleri seviyor?” Nefret nefret nefret. Kendini de sevmiyor. O yüzden onların ne düşündüğü önemli değil. Ama genelinde Allah’a çok şükür sevenimiz çok fazla. Çok çok çok fazla. Ben dışarı da çıkıyorum, bakıyorum yani tahminimizin çok çok üstünde. Onlar bize yeter. Sevgisiz insan zaten Allah’ı da sevmiyor. Peygamber (sav)’i de sevmiyor. Babasını anasını da sevmiyor. Veyahut başka türlü adamın yolları.

 

(Başbakan Binali Yıldırım bugünkü konuşmasında şunları söyledi. “Bu halk oylamasının kaybedeni yoktur. Tercihi hayır olan yirmi üç milyon vatandaşımız da 16 Nisan’da kazanan olmuştur. Yüzde 81 evet diyen Bayburt da, yüzde 80 hayır diyen Tunceli de kazançlı çıkmıştır. Buradan ilan ediyorum. İstisnasız bütün vatandaşlarımızın hakkını korumak, siyasetimizin temel değerlerinden biri olmaya devam edecektir. Bir tek vatandaşımızın dahi kalbinin kırılmasına müsamaha göstermeyeceğiz. Eleştiriye daima açık olacağız.” Dedi.)

Çok güzel, çok güzel. Hep yatıştırıcı, sakinleştirici, tamir edici bu şekilde olması lazım. Gerginlik çok tehlikeli olur.



DEVAMINI GÖSTER

Karya Terkait